Wpis

sobota, 25 listopada 2017

Wafelki z kajmakiem

Najłatwiejsze w przygotowaniu

i moim zdaniem najsmaczniejsze domowe wafelki.

Przełożone słodkim kajmakiem i powidłami śliwkowymi.

Delikatne, rozpływające się w ustach,

słodkie, ale dzięki kwaskawym powidłom i tylko dwóm warstwom

kajmaku nie przesłodzone.

Doskonały, szybki deser dla całej rodziny.

 

Składniki:

  • 4 szt. wafli
  • 1 puszka masy kajmakowej (500 g)
  • powidła śliwkowe ok. 200g

Połowę masy kajmakowej rozsmarować na waflu. Przykryć waflem drugim i posmarować go powidłami śliwkowymi. Położyć kolejny wafel i rozsmarować na nim pozostałą masę. Przyłożyć ostatni wafel. Całość lekko docisnąć.

Tak przygotowane wafle zawinąć w folię spożywczą. Wierzch przycisnąć deską kuchenną. Odstawić na 2 godziny.

Gotowe wafle kroić na dowolne kształty.

Smacznego :)

Zobacz także:

Ciasteczka ze słonecznikiem

  Pączki jogurtowe

  Wafle "Michałki"


loading...


Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
aguzja
Czas publikacji:
sobota, 25 listopada 2017 00:00

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Grudzień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Zakładki

Kanał informacyjny








Smaczneblogi.pl Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Print Friendly and PDF

Opcje Bloxa