Wpis
Bardzo prosta sałatka z brokułem, fetą, prażonymi
pestkami z dyni i płatkami migdałów.
Oczywiście wszystkie składniki można od razu wymieszać,
ale dzięki ułożeniu warstwami,
sałatka prezentuje się znacznie lepiej.
Jeśli będziecie mieli niewielu gości,
możecie też podać ją porcjami w szklankach.
Wtedy wygląda zupełnie jak deser.
Składniki:
sos
Sposób wykonania:
Brokuła podzielić na różyczki, ugotować al dente (około 5 minut) w osolonej wodzie z odrobiną cukru (brokuł zachowa dzięki temu ładny kolor ). Wystudzić.
Płatki migdałów i pestki z dyni uprażyć na patelni na złoty kolor.
Fetę pokroić w większą kostkę.
Składniki na sos wymieszać.
W szklanym naczyniu układać kolejno:
sos, brokuł, fetę, uprażone płatki migdałów i pestki dyni.
Można też zamienić pierwszą i drugą warstwę. Czyli sosem polać brokuła, a następnie ułożyć fetę i ziarna.
Smacznego :)
Dodaję jeszcze czerwona fasolę. Uwielbiam tę sałatkę!
Wygląda genialnie! Następnym razem podam ją w ten sposób, tylko że ja dodaję jeszcze pomidorki koktajlowe.
robię podobną, ale tak podobna ma zupełnie inny wyraz. pięknie!
PYCHA!
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 |